Bilelevator til p-hus

En bilelevator kan bruges som transport for biler til f.eks. p-huse, hvor der ikke er meget plads. I mange større byer er det et krav med etablering af et vist antal p-pladser, når der bygges nye lejlighedskomplekser. Traditionelt anvender man en rampe til transport af bilerne mellem etager, men en sådan løsning tager meget plads - dyrebar plads taget kvadratmeterprisen i storbyen i betragtning. En bilelevator tager kun sparsomt med plads og er derfor en god løsning til transport af biler mellem etager i et p-hus.

En bilelevator er opbygget præcis som en vareelevator - men blot designet, så den fungerer optimalt til flytning af biler mellem niveauer i et bilhus. En bilelevator er bygget op omkring et sakse-løftebord. Løftebordet er placeret i en skakt, som afskærmer bilelevator på alle sider. Skakten kan bestå af eksisterende bygningsdele, eller af lette
vægge opbygget til bilelevator. Ved hvert niveau er der en dør eller låge med godkendte dørlåse. Liften kaldes eller sendes til det ønskede niveau. Ved hvert niveau findes der lys-indikatorer for liftens bevægelse og position.